Een kleinschalig advocatenkantoor waar er nog echt aandacht is voor de cliënt

Met ingang van 1 november 2019 is mw mr. Y.I.B. Grosfeld bij ons gevestigd aan de Ceresstraat 13, zij is te bereiken op telefoonnummer 076-3030168

Baronie Advocaten is in 2004 opgericht door mr. M.J.E.M. Edelmann. Mr. Edelmann heeft sinds haar studie al één kenmerkende aanpak: met zorg naar een oplossing zoeken. Want de stap naar de rechtbank is niet altijd de juiste stap. Dit kenmerkt ook de werkwijze van het kantoor.
Baronie Advocaten staat voor modern, toegankelijk en betrouwbaar. Wij zorgen ervoor dat u duidelijke uitleg krijgt, in begrijpelijk Nederlands. Uw zaak zal altijd persoonlijk worden behandeld door
mr. Edelmann of mr. Grosfeld. Weet u nog niet zeker of u juridische ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van ons contactformulier, u ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Mr. Edelmann heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht
  • Arbeidsrecht

Mr. Grosfeld heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht

Deze registratie verplicht hen elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Advocaat en ondersteuning

Baronie Advocaten in Breda is een kleinschalig advocatenkantoor waar nog echt aandacht is voor de cliënt. Sinds de oprichting in 2004 is mr. Edelmann aan Baronie Advocaten verbonden.
Zij wordt bijgestaan in haar dagelijkse werkzaamheden door mw. Verkuijl. Mw. Verkuijl is sinds 2008 werkzaam bij Baronie Advocaten als juridisch medewerker.

“Omdat de stap naar de rechtbank niet altijd de juiste stap is”

mr. M.J.E.M. Edelmann

Onze aanpak bij juridische conflicten

Een juridisch conflict is nooit prettig! Of het nu gaat om een echtscheiding, een arbeidsconflict of bezwaar tegen een besluit van het UWV; het brengt altijd de nodige spanning met zich mee. Baronie Advocaten neemt daarom graag de tijd voor u. Bij de eerste kennismaking bekijken en bespreken we de mogelijkheden. Heeft u correspondentie ontvangen met juridische termen? Dan spreken we eerst met u over de inhoud van deze documenten. Als wij uw zaak in behandeling nemen, dan doen wij dat zonder ingewikkelde procedures of contracten. Bij aanvang tekent u één overeenkomst waarin onze tarieven staan vermeld en de bijhorende betalingstermijn en voorwaarden. Samen met u maken we een plan en gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing. Is de stap naar de rechtbank noodzakelijk? Dan leggen we u stap voor stap uit wat er staat te gebeuren en welke kosten en risico’s hierbij horen.

Gefinancierde rechtsbijstand

Als particulier komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Bij gefinancierde rechtsbijstand vergoedt de overheid een deel van de kosten van onze juridische bijstand. Dit kan zijn voor een advocaat of mediator. De aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand verloopt via mr. Edelmann en wordt gedaan bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad bepaalt of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand of gefinancierde mediation. Dit doet de Raad voor Rechtsbijstand aan de hand van gegevens over uw inkomen, vermogen en de inhoudelijke gegevens over uw zaak. De Raad voor Rechtsbijstand vraagt hiervoor gegevens op bij de Belastingdienst. U hoeft deze gegevens dus niet te delen met uw advocaat. Gefinancierde rechtsbijstand betekent niet dat u niets hoeft te betalen. U betaalt altijd een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is eveneens afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Voor meer informatie raadpleeg de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Baronie Advocaten maakt geen gebruik van Stichting Derdengelden

© Copyright 2019 - Baronie Advocaten - website door Mach-IT